Apps er noget alle med en iPhone kender til, og siden den første iPhone kom ud i 2007 er det kun eksploderet med applikaitoner på App store. man behøver ikke og være programmør for at lave en app, og hvis man har en ide til den perfekte app, så er det bare og kaste sig ud i det. hvis man dog ikke kan overskue det kan man købesig fra det på forskellige hjemmesider.

 

Men hvis man har lysten og en god ide så er det bare og gå i krig med at lave din egen app. For at lave en app til app store skal du bruge en enhed og lave det på. jeg ville anbefale og lave det på en MAC, men det kan også godt lade sig gøre og gøre den gemmen en Cloud så man arbejde på en microsoft computer men man lejer sig ind på en mac-system igennem nettet. denne service koster ikke alverden, men jeg ville anbefale og låne/leje en mac og så se hvad det bliver til.

 

For at lave applikaitonen skal du bruge programmet Xcode, det er i dette program at appen bliver til. Du henter Xcode inde i app store og den er helt gratis, den kræver 3gb på din enhed til at kunne kører. Xcode skriver appen i kodesproget Swift, på samme måde som man har HTML og css osv. Husk og få den testet undervejs, så du kan rette op på eventuelle fejl, inde i selve progemmet er der en indbygget Iphone app simulator så du kan se hvor langt du er, mens du er igang.

 

Når du tænker at din app er færdig så er du kommet til næste punkt og det er og udgive den. her skal du have et medlemsskab hos Apple Developer Membership, dette koster 99 Dollars pr. år. Nu skal den bare godkendes af Apple som så herefter vil gøre den tilgængelig på App store.

 

_______________________

 

Quick steps:

  • En apple computer. (dette kræves for at lave en app)
  • Hvis du ikke har en Apple computer, kan du leje dig ind på en Apple enhed igennem MacInCloud
  • Download Xcode fra App Store (programmet er gratis og kræver 3 gb plads)
  • Opretter medlemskab hos Apple developer membership. (Koster 99 dollars)
  • Apple skal gedkende den før den kan offenligøres på App store.